bekijken

John Lommen (FG Feniks in Goirle): Blaadjes

In the picture 65

21 augustus 2021

Thema: De kunst van het minimale

Inzenden volgende thema: Spiegelbeeld

Elly Reuter (persoonlijk lid): Lekker rennen

Wim de Winter (Cameraclub Wageningen): Regen

Gilles de Rooij (persoonlijk lid): Stopcontact

Henk Langerak (FC Alphoto in Alphen aan den Rijn): Ice cubes

Toelichting

Frans Albers: Hoe is het mogelijk dat een foto – ontdaan van alles wat niet noodzakelijk is – met zo weinig toch volledig wordt gevuld. Dan blijft er schoonheid over. Daarbij gaven sommigen de voorkeur aan heel kleurrijke objecten of aan enkel zwart met een licht kleurtje. Bij veel foto’s werd ik getroffen door de gekozen standpunten. Als deze foto’s in een lange rij in een museum zouden hangen had ik diverse keren een stapje teruggedaan en met een glimlach een foto aandachtiger bekeken.
Bij de keuze van de geselecteerde foto’s heb ik me laten leiden door schoonheid en de verrassing van het gekozen object. De inzenders dank ik voor hun bijdragen; ze hebben mij door hun inzending anders leren kijken.

Er werden voor dit thema 138 foto’s ingezonden. Alle ingezonden foto’s kunnen hier worden bekeken.

Nieuw thema:

Spiegelbeeld

Het spiegelbeeld heeft vele letterlijke en figuurlijke verschijningsvormen. Het spreekt tot de verbeelding in de meetkunde, mythologie, literatuur en beeldende kunsten. Zo werd Narcissus verliefd op zijn eigen spiegelbeeld en ontsteekt de stiefmoeder van Sneeuwwitje in woede als haar spiegel de waarheid spreekt. Spiegelbeelden kunnen een verhelderende of confronterende kijk op de realiteit geven en deze verruimen, verfraaien of verdraaien. Ga met dit thema aan de slag gaan en deel je bespiegelingen met mij. Daarbij zie ik graag foto’s waarin behalve de weerspiegeling ook (een fragment van) het origineel ontwaard kan worden.

Curator van deze editie is Edward Hermans. Edward is lid van de NAFVA en lid van de landelijke groep Portretfotografie. Daarnaast is hij als bestuurslid verbonden aan de Wertheimer Stichting die de instandhouding van het Nederlands Fotomuseum en bevordering van de Nederlandse fotografie tot doel heeft.

Voor dit nieuwe thema kan tot en met donderdag 26 augustus 2021 worden ingezonden.

Het resultaat verschijnt op 4 september in In the picture 67.

Vooruitwerken aan een thema?

Op de website is een lijst opgenomen met de thema’s van de komende edities.
Inzending is pas mogelijk al
s dat thema in In the picture gepubliceerd wordt.

Jouw foto In the picture?

Fotobond In the picture is de wekelijkse foto-nieuwsbrief van de Fotobond. De opgenomen foto’s zijn door een per week wisselende curator geselecteerd uit door de leden van de Fotobond ingezonden foto’s. Die selectie is een persoonlijke keus, waarbij uiteraard ook gelet wordt op de manier waarin het thema in de foto tot uitdrukking komt.

Een lid van de Fotobond kan via de website één foto inzenden per thema. De foto hoeft niet recent genomen te zijn. De geselecteerde vijf foto’s verschijnen in de tweede editie na deze.

De Fotobond is er voor jou

De Fotobond stimuleert vrijetijdsfotografen bij het ontwikkelen van hun fotografie. Zij organiseert o.a. wedstrijden, exposities, bijeenkomsten, cursussen en mentoraten op landelijk en regionaal niveau, geeft boeken en een magazine uit en heeft speciale ledenaanbiedingen. Negen landelijke groepen bieden de gevorderde fotograaf verdieping op thema. De Fotobond is een vrijwilligersorganisatie met 5.900 leden, waarvan 5.300 in 280 fotoclubs en 600 rechtstreekse leden.

Nog geen lid van de Fotobond? Persoonlijke (rechtstreekse) leden betalen slechts € 28 per jaar en kunnen daarvoor – net als leden van de aangesloten fotoclubs – deelnemen aan alle activiteiten van de Fotobond, en ook aan In the picture.

©2021 | Fotobond In the picture - alle rechten voorbehouden

Correspondentie: inthepicture@fotobond.nl